Լաբորատոր փորձեր՝ օսլայի, գլյուկոզի, սախարոզի հայտնաբերման որակական ռեակցիաները:
Այսօր մենք կատարեցինք լաբարատոր փորձ, որոշեցինք օսլայի առկայությունը ջրում: Փորձի համար մեզ անհրաժեշտ էր՝ կարտոֆիլ, սպիտակ հաց, բրինձ, խնձոր, օսլայի 1% լուծույթ, Լյուգոլի ռեակտիվ՝ յոդի ջրային լուծույթ: Սկզբի համար մենք պատրաստեցինք օսլայի նմուշը: Դրա համար՝ օսլան լցրեցինք փորձանոթի մեջ, ավելացրեցինք ջուր և թափահարեցինք: Հետո լցրեցինք փորձանոթի մեջ, ավելացնում ենք՝ լյուգոլի ռեակտիվ (ջրի և օսլայի լուծույթ): Այնուհետեև թափահարում ենք ստանալով նմուշ: Նմուշը ստանալուց հետո վերցրեցին՝ սպիտակ հաց, բրինձ և կարտոֆիլ: Յուրաքանչյուրի վրա լցրեցինք յոդով ջրային լուծույթը, որի ընթացքում էլն պարզեցին օսլայի առկայությունը մթերքում: